Järvenpään Vesi

Järvenpään Veden tiedotuslehti

2021

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Kutsumuksena puhdas vesi

Liisa Joensuu nauttii uudesta työstään Järvenpään Veden vesihuolto­asiantuntijana. Hän haluaa olla mukana rakentamassa parempaa kaupunkia ja edistämässä ihmisten hyvinvointia. 

Kun Liisa Joensuu pohti l­ukion jälkeen, mikä hänestä ­tulisi isona, vesiala tuntui oikealta ratkaisulta. Puhdasta vettä tarvitaan aina ja joka puolella maailmaa, hän järkeili.

- Minulle oli tärkeää, että ihmiset saavat puhdasta vettä eivätkä jätevedet pilaa ympäristöä, hän kuvailee.

Nyt Joensuu jo hieman naurahtaa nuoruuden muistoilleen. Sama kutsumus motivoi häntä kuitenkin työssä edelleen.

Joensuu opiskeli vesihuoltotekniikan diplomi-insinööriksi Teknillisessä korkeakoulussa eli nykyisessä Aalto-yliopistossa. Sen jälkeen hän on työskennellyt vesikemikaaleihin liittyvissä hankkeissa sekä projektitehtävissä vedenkäsittelylaitosten tuotannon ja käyttöönottojen parissa. Useampi vuosi vierähti myös kotona lasten kanssa.

Työ kunnallisessa vesilaitoksessa kuitenkin houkutteli, koska siinä pääsisi työskentelemään suoraan vesihuollon asiakkaiden eli kuntalaisten hyväksi.

- Nautin siitä, että saan olla monessa mukana. Koko ajan riittää tekemistä!

- Haluan olla mukana rakentamassa parempaa kaupunkia ja edistämässä ihmisten hyvinvointia. Tässä työssä pääsen tekemään juuri sitä, mistä olen haaveillut.

Liisa Joensuu aloitti työt Järvenpään Veden vesihuoltoasiantuntijana maaliskuussa 2020. Yhden päivän perehdytyksen jälkeen hän siirtyi koronapandemian vuoksi etätöihin kotikonttorille.

- Oli aika hidasta päästä sisälle työyhteisöön, kun ihmisiä ei tavannut kasvokkain. Vastapainona oli, että sain rauhassa perehtyä uusiin asioihin.

Työhön kuuluu monenlaisia tehtäviä: asiakaspalvelua, sopimusten tekoa, lausuntoja ja kehittämistyötä. Joensuun työpöydällä ovat esimerkiksi vesihuollon uusien liittyjien asiakaspalvelu, liitoskohtalausunnot, teollisuuden jätevesiasiat sekä kaapeleiden sijoitusluvat. Lisäksi hän työskentelee projektipäällikkönä asiakastietojärjestelmän kehittämishankkeessa.

- Tykkään uudesta työstäni todella paljon. Täällä on mukava porukka, mielenkiintoisia tehtäviä ja paljon uutta opittavaa.

Tarvittaessa Joensuu tuuraa verkostopäällikköä ja toimii hänen sijaisenaan asentajien esimiehenä. Hän on mukana myös varallaolo­ringissä päivystämässä mahdollisia vesihuollon vikatilanteita.

Yhteistyö innostaa

Erityisesti Joensuuta innostaa yhteistyö asiakkaiden, vesilaitoksen oman väen, Järvenpään kaupungin ja naapurivesilaitosten kanssa. Paras palkinto työstä ovat tyytyväiset ­asiakkaat.

Ehkä haasteellisinta uudessa työssä on ajanhallinta: kun tekemistä on paljon, tehtäviä täytyy laittaa tärkeys­järjestykseen.

- Toisinaan on myös haastavaa löytää tietoa vanhasta vesihuoltoverkostosta. Joskus joutuu penkomaan käsin piirrettyjä papereita, se on sellaista salapoliisin työtä. Toisaalta myös tykkään siitä, Joensuu kertoo.

Vapaa-ajalla Joensuun pitävät kiireisenä 4-, 9-, 11- ja 13-vuotiaat lapset, omakotitalo ja vuoden ikäinen sekarotuinen koirakaveri Nasu.

- Mistäkö nautin vapaa-ajalla? No lähinnä lasten kanssa touhuilusta, pyykinpesusta ja tiskeistä, hän nauraa.

Luonnossa liikkuminen on Joen­suulle henkireikä kiireisen arjen keskellä. Perhe asuu Tuusulassa, aivan Ruotsinkylän ­tutkimusmetsien vieressä.

Jos aikaa jää, Joensuu tekee vapaaehtoistyötä Tuusulan seurakunnassa. Hän on mukana porukassa, joka järjestää yhteisöllisiä iltamessuja lapsiperheille. Nyt toiminta on koronatilanteen vuoksi tauolla, mutta jatkuu toivottavasti pian.

- Siinä saa itsellekin perheen kanssa rauhoittumista ja mukavaa tekemistä, Joensuu kertoo hymyillen.

 

 

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa