Järvenpään Vesi

Järvenpään Veden tiedotuslehti

2021

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Vesitornin peruskorjaus on pian valmis

Yli viisikymppinen vesitorni sai peruskorjauksessa lisää käyttöikää vähintään 30 vuotta.

Järvenpään vesitornin ­mittava peruskorjaus on pian valmis. Viimeiseksi maalataan ja korjataan tornin yläosan puupaneeliverhousta.

Vuosina 1965-1966 rakennetun vesitornin peruskorjaus käynnistyi vesikaton uusimisella noin kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen betoniset vesisäiliöt on puhdistettu ja tarkastettu, ja teräksiset osat ovat suojattu korroosiolta.

Myös sulkuventtiilit ja putkien tiivisteet vaihdettiin peruskorjauksessa uusiin.

Vesijohdon syöttölinja uusittiin pari vuotta sitten, ja siihen asennettiin ultraviolettivalolla toimiva desinfiointilaite, joka tuhoaa vedestä bakteereja ja muita taudinaiheuttajia. Viime vuonna vesitornin betoninen jalkaosa sai sääsuojaksi uuden pinnoitteen, ja tänä vuonna on vuorossa vesitornin yläosan puuverhouksen kunnostus.

- Järvenpään vesitorni on aikoinaan rakennettu todella hyvin sen aikaisilla materiaaleilla, työtavoilla ja välineillä. Näillä pintakorjauksilla ja tekniikkaa uusimalla sille saatiin lisää käyttöikää ainakin 30 vuotta, kertoo rakennuttajainsinööri Simo Karhunkoski Järvenpään Vedeltä. 

vesitorni 2

 Järvenpään vesitornin betonipintojen sääsuojarappaus valmistui viime vuonna. Vesitornin juurella toimitusjohtaja Ari Kaunisto.

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa