Esteettömyysvalinnat

Johtokunnan puheenjohtaja Pertti Tamm näkee tärkeänä ettei vedenkäytön hintoja ole tarvinnut nostaa 1.4.2014 jälkeen.
Johtokunnan puheenjohtaja Pertti Tamm näkee tärkeänä ettei vedenkäytön hintoja ole tarvinnut nostaa 1.4.2014 jälkeen.
Johtokunnan puheenjohtaja Pertti Tamm näkee tärkeänä ettei vedenkäytön hintoja ole tarvinnut nostaa 1.4.2014 jälkeen.

Järvenpään Veden johtokunta on kuntalaisten takuumies

Järvenpään Vesi on kunnallinen vesiliikelaitos, jolla on poliittisiin voimasuhteisiin perustuva johtokunta, jonka toimikausi päättyy kevään kuntavaaleihin.

– Olemme onnistuneet mielestämme hyvin. Kulunut neljä vuotta on osoittanut, että Järvenpään vesihuolto on hyvässä kunnossa ja siitä vastaa erittäin osaava henkilökunta, sanoo puheenjohtaja Pertti Tamm.

Hänen mukaansa kunnallisen liikelaitoksen johtokunnan tehtävä ei ole operatiivinen, vaan se on eräänlainen kunnan ja kuntalaisten takuumies.

– Kun neljä vuotta sitten aloitimme, kävi selväksi, että asioita hoidetaan hyvin ja että Järvenpään vesihuolto on erittäin laadukasta. Omasta onnistumisestamme voin nostaa esiin sen, että alkanut vuosi on jo neljäs peräkkäinen vuosi, kun Järvenpään Vesi ei nosta hintoja.

– On hyvä muistaa, että kunnallisena liikelaitoksena Järvenpään Vesi kattaa kaikki menonsa veden käyttö- ja liittymismaksuilla ja tulouttaa lisäksi tuloksestaan kunnalle huomattavan summan joka vuosi.

Turvallista vettä

– Kaikkein tärkeintä kuntalaisille on laadukas ja terveellinen talousvesi. Jotta vesihuolto toimii, täytyy monen asian olla kunnossa. Meillä Järvenpäässä on sujunut hyvin niin virkamiestoiminta valmisteluineen kuin myös operatiivisen henkilökunnan työ.

– Sen vuoksi myös meillä on johtokuntana ollut mahdollisuus onnistua työssämme.

– Järvenpää on ripeasti kasvava kaupunki, joten vesihuollonkin haasteet ovat olleet kovia. Aloittaessamme neljä vuotta sitten oli haja-asutusalueiden vesihuollon – ennen muuta jätevesihuollon – järjestäminen ajankohtainen kysymys. Etenkin Haarajoen–Pietilän herkät pohjavesialueet edellyttivät nopeaa toimintaa, missä on hyvin onnistuttu.

– Työ ei Järvenpäässä kuitenkaan lopu. Keskustassa rakennetaan ja uudet asuinalueet tarvitsevat vesihuoltoa. Luotan täysin Järvenpään Veden toimintaan ja toivotan menestystä myös tulevalle johtokunnalle sekä kiitän toimintansa päättävän johtokunnan jäseniä tuloksekkaasta työstä.