Järvenpään Vesi

Järvenpään Veden tiedotuslehti

2021

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

WC-pönttö ei ole roskakori

vaippa

WC-pönttö tai viemäri eivät ole roskakoreja. Sitä kautta kulkevat vain tiski-, pesu- ja WC:n huuhteluvedet.

Väärät aineet voivat aiheuttaa hankalia tukoksia ja tulla kalliiksi. Vaikka roskat lähtisivätkin omasta taloudesta, yhdessä paistorasvan kanssa ne muodostavat verkostoon ja pumppaamoille tiiviitä rasvakerääntymiä ja lauttoja.

Tämän vuoksi joudumme huuhtelemaan pumppaamoita ja ainakin kerran kuukaudessa avaamaan vaikean tukoksen. Erityisen vaarallisia ovat sitkeät kuidut esimerkiksi vauvojen puhdistuspyyhkeet, jotka eivät hajoa vedessä kuten wc-paperi. Tarkemmin voi asiaan tutustua www.pytty.fi sivustolla.

 

Vastuun raja on runkojohdon liittämiskohta

Järvenpään Veden ja kiinteistön vastuiden rajat kulkevat runkoliitoksessa. Tonttivesijohto varusteineen (tonttisulku, mittariventtiilit) on kiinteistön omaisuutta ja vastuulla aina vesimittarille asti. Vesimittari on vesilaitoksen omaisuutta, jonka laitos vaihtaa määrävälein kustannuksellaan.

Runkolinjan jälkeen oleva tonttisulku kuuluu kiinteistölle, mutta sen saa avata ja sulkea vain vesilaitos. Samoin on muistettava, että vesimittarin molemmin puolin olevat venttiilit ovat asiakkaan vastuulla.


grafiikka

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa