Järvenpään Vesi

Järvenpään Veden tiedotuslehti

2021

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Hyvät järvenpääläiset!

Kaunisto 83Kädessänne on nyt aivan uusi Järvenpään Veden tiedotuslehti. Se on tärkeä osa tavoitettamme olla avoimia ja kertoa veteen liittyvistä, yhteisistä asioistamme. Odotamme innolla palautettanne, sillä toimiva viestintä on aina kaksisuuntaista.

Järvenpään Vesi muuttui vuonna 2006 kunnalliseksi vesiliikelaitokseksi. Olemme tehneet sen jälkeen useita toimintaamme sääteleviä linjauksia, joista yksi on kesäkuussa valmistuva tiedotussuunnitelma. Olemme laatineet myös kaupungin kehittymiseen liittyvän toimintasuunnitelman, jossa on huomioitu kaupungin tulevien vuosien uusien kaava-alueiden investointiin ja vesihuollon uusimiseen liittyvät tarpeet. Toiminnassamme vesihuollon saneerausvelan hoitaminen on erityisesti huomioitu merkittävänä asiana. Tätä helpottaa lyhyen ja pitkän aikavälin saneerausohjelmat, jotka juuri ovat valmistuneet suunnitelmallisen vesihuollon uusimisen pohjaksi.

Myös putkistosaneeraus, joka on tämän lehden teemana, liittyy vesihuollon uusimiseen. Tavoitteena on huolehtia suunnitelmallisesti verkoston korjausvelasta, jota syntyy silloin jos unohdetaan olemassa olevan verkoston uusiminen ja keskitytään pelkästään rakentamaan uutta.

Tiukassa taloudellisessa tilanteessa tämä ei aina ole helppoa. Sen vuoksi Järvenpään Vesi on kirjannut tavoiteohjelmiinsa investoida saneeraukseen lähes kaksi miljoonaa euroa vuosittain. Kokonaisinvestointien on arvioitu olevan 3,5 - 4,0 miljoonaa euroa vuodessa lähivuosina.

Kunnallisena vesiliikelaitoksena meidän on katettava kaikki kulut omasta budjetistamme, jonka tulot rakentuvat liittymis-, perus- ja käyttömaksuista. Liikelaitoksen perustamisen yhteydessä on lisäksi sovittu, että maksamme vuosittain kaupungille 1,4 miljoonaa euroa peruspääomastamme.

Tähän kokonaisuuteen pohjaavat Järvenpään Veden taksapäätökset. Asiakas maksaa tarvitsemistaan vesihuollon palveluista ja me huolehdimme niiden palveluiden turvaamisesta ja hyvästä laadusta myös tulevina vuosina.

Toivotan asiakkaillemme hyvää kesää!

Toimitusjohtaja
Ari Kaunisto

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa