Järvenpään Vesi

Järvenpään Veden tiedotuslehti

2021

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Ennätyssuuret investoinnit

Järvenpään Veden investoinnit kasvavat tänä vuonna lähes kahdella miljoonalla eurolla verrattuna edellisten vuosien noin neljään miljoonaan. Eri suuruisia hankkeita on kaikkiaan lähes 20 ympäri kaupunkia.

– Investointien kasvu johtuu lähinnä siitä, että olemme mukana kaupungin suurissa yhteishankkeissa, kuten esimerkiksi Perhelän korttelissa sekä Pietilän yritysalueella. Niiden lisäksi meillä on myös oma saneerausohjelmamme. Sitä on pakko pitää yllä jatkuvasti, jotta saneerausvelka ei kasvaisi, rakennuttajainsinööri Simo Karhunkoski sanoo.

– Onneksi olemme pystyneet toimimaan suunnitelmallisesti edellisten vuosien saneerausten ja uuden verkoston rakentamisten kanssa, joten tietynlainen puskuri on nyt budjetissa olemassa.

– Koska kyse on yhteishankkeista Järvenpään kaupungin kanssa, me olemme sidottuja hankkeiden aikatauluihin. Esimerkiksi Perhelän kortteli oli varauksena jo viime vuonna, mutta se viivästyi ja siirtyi meistä riippumattomista syistä tälle vuodelle, Simo Karhunkoski kertoo.

Perhelän kortteli on luonnollisesti kaupunkilaisille kaikkein näkyvin kohde, johon nousee suuri kerrostalo. Työmaa vaikuttaa liikennejärjestelyihin jo nyt, mutta jatkossa haitta on Helsingintien ja Mannilantien osalta vieläkin tuntuvampi. Kohteeseen rakennetaan vesihuollon uudistustöiden lisäksi suuri hulevesijärjestelmä.

– Työn aikataulu on meidän osaltamme kiinni hankkeen muusta edistymisestä, joten tarkkaa ajankohtaa ei vielä tiedetä.

Uusi teollisuusalue

Toinen suurhankkeista on kaupungin pohjoispuolelle tuleva Pietilän teollisuusalue.

– Siellä rakennustyöt ovat käynnistyneet jo viime vuoden lopulla Vähänummentien varrelle rakennettavan yhdysvesihuollon osalta. Meidän kannaltamme merkittävimmät työt liittyvät viemäröintiin. Poikkeuksellisen leuto syksy on edesauttanut työskentelyä. Koska pakkasia ei juuri ollut, maa ei ollut roudassa kuin pinnasta, Karhunkoski kertoo.

– Uudiskohteiden rakentaminen on mahdollista myös talvella, mutta vesihuollon saneerauskohteet on ajoitettava siten, että saneerauksen aikainen pintavetona tehtävä vesihuolto ei pääse jäätymään.

Näitäkin Järvenpään Veden omia hankkeita suunnitellaan kuitenkin yhteistyössä kaupungin kanssa.

– Kyse on suurista synergiaeduista sekä siitä, että ei aiheuteta kaupunkilaisille turhia haittoja. Ilman yhteistä suunnittelua saattaisi käydä niin, että samalla tieosuudella tehdään erikseen vesiurakointia ja kadunrakennustöitä, vaikka ne olisi voitu hoitaa samalla kaivamisella ja haitalla, Simo Karhunkoski painottaa.

Hankkeet näkyvät oheisesta kartasta ja täsmennettyjä urakkatietoja löytyy Järvenpään Veden verkkosivuilta.

Kartta

1. Ahertajankuja
2. Pietilä
3. Vanha valtatie
4. Salpatie 2
5. Välskärinkatu
6. Kaukotie
7. Pajalantie
8. Vihtakatu
9. Hakakuja
10. Alhotie-Helsingintie
11. Harjuvaarankuja
12. Ravurikatu
13. Rantapuisto
14. Perhelä
15. Sibeliuksenväylä-Rantakatu
16. Tanhumäentie
17. Lallankatu
18. Kukkakuja
19. Lepola
20. Puotilantie

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa