![Palkitsevaa ja innostavaa työtä](/templates/yootheme/cache/75/tyossa-751897d8.jpeg)
![Palkitsevaa ja innostavaa työtä](/templates/yootheme/cache/6b/uusi-sq-mittaus-6bf52914.jpeg)
Palkitsevaa ja innostavaa työtä
Vesihuoltopäällikkö Teemu Keitaanpää, paikkatietoasiantuntija Jari Tapaninen ja mittausvastaava Peshraw Abdul viihtyvät uudessa työssään Järvenpään Vedessä. Tässä työyhteisössä kaikki kannustavat toisiaan.
Järvenpään Vedessä on aloittanut kolme uutta kasvoa, joihin voi törmätä vesihuollon rakentamisen yhteydessä.
Paikkatietoasiantuntija Jari Tapaninen ja mittausvastaava Peshraw Abdul muodostavat mittaustiimin, joka rientää paikalle, kun uusi tai saneerausta tekevä rakentaja haluaa liittyä vesijohto- ja viemäriverkkoon. He näyttävät, missä vanha putki sijaitsee, tekevät tarvittavat liitostyön ja tonttisulun mittaukset sekä merkitsevät uudet tiedot johtotietojärjestelmään.
Mittaustiimin esihenkilönä toimii vesihuoltopäällikkö Teemu Keitaanpää, jonka päätyönä on vesihuollon suunnitteluttaminen. Myös Keitaanpää ehtii toisinaan mukaan mittauspuuhiin ja työmaakokouksiin, mutta suurimman osan työajastaan hän viettää toimistolla kokouksissa ja tietokoneen ääressä.
Kaikki kolme ovat samaa mieltä siitä, että Järvenpään Vesi on mukava ja kannustava työpaikka, jossa he saavat tehdä palkitsevaa ja innostavaa työtä tärkeän asian hyväksi.
Annetaanpa miesten kertoa omin sanoin itsestään ja työstään!
Teemu Keitaanpää, vesihuoltopäällikkö: ”Opin melkein joka päivä uutta”
”Tulin toukokuussa 2021 Järvenpään Veteen vesihuoltopäälliköksi. Aiemmin työskentelin vesihuollon parissa Hämeenlinnassa ja pääkaupunkiseudulla. Täällä voin hyödyntää aiempaa työkokemustani, mutta saan tehdä myös aivan uusia tehtäviä.
Päätyöni on uusien vesihuoltohankkeiden suunnitteluttaminen. Tehtäviini kuuluu myös rakennuttamista, verkoston vikapäivystystä ja johtotietojärjestelmän kehitystyötä. Laadin Järvenpään Veden kaavalausunnot ja kannanotot ja annan lisäksi lausuntoja rakennuslupiin ja kaapeleiden sijoituslupiin Lupapisteessä.
Minut otettiin työyhteisössä todella hyvin vastaan. Työ oli juuri sitä, mitä odotin, mutta vielä paljon enemmän.
Olen valmistunut ympäristöinsinööriksi Hämeenlinnan ammattikorkeakoulusta (HAMK) ja tehnyt lisäksi ylemmän korkeakoulututkinnon LAB-ammattikorkeakoulussa Lahdessa, kestävän kaupunkiympäristön koulutusohjelmassa.
Työni Järvenpään Veden vesihuoltopäällikkönä on monipuolista ja haastavaa. Siihen kuuluu paljon vastuuta ja innostavia työtehtäviä niin toimistolla kuin maastossa.
Järvenpään Vedessä on hyvä porukka, hyvä henki ja todella paljon opittavaa. En tiedä, oppiiko sitä kaikkea yhden ihmisen elämän aikana! Opin melkein joka päivä jotain uutta alasta ja ihmisiltä, jotka tekevät töitä tällä infran alalla.
Vesi on ihmisille elintärkeää, ja koko yhteiskunnan toiminta perustuu siihen, että vesihuolto toimii. Motivaatio pysyy korkealla, kun tiedän tekeväni joka päivä yhteiskunnallisesti merkittävää työtä.
Vapaa-ajalla pelaan sulkapalloa ja vietän aikaa kavereiden kanssa. Korona-aikana olen treenannut paljon myös kotona. Kannustamme kavereiden kanssa toisiamme.
Työssäni haluaisin vielä kehittyä projektien hallinnassa. Siinäkään ei voi ikinä tulla valmiiksi.”
– Minut otettiin työyhteisössä todella hyvin vastaan. Työ oli juuri sitä, mitä odotin, mutta vielä paljon enemmän, Teemu Keitaanpää kertoo.
Jari Tapaninen, paikkatietoasiantuntija: ”Saan tehdä salapoliisin työtä”
”Olen ollut Järvenpään Vedessä töissä maaliskuusta 2021, ensin mittausvastaavana ja marraskuusta 2021 alkaen paikkatietoasiantuntijana.
Tehtäväni on selvittää, missä vesi- ja viemäriputket maan alla kulkevat ja välittää tätä tietoa suunnittelijoille ja rakentajille. Lisäksi päivitän tiedot niin uusista kuin vanhoistakin putkista johtotietojärjestelmään.
Laadin liitoskohtalausuntoja, mikä on virallinen julkinen asiakirja rakennuslupaa varten. Toisinaan saan tehdä salapoliisin työtä, sillä menneinä vuosikymmeninä putkia ei merkitty karttoihin aivan yhtä tarkasti kuin nykyisin. Palkitsevinta on, kun arkistoja tutkimalla ja nykytietoon vertaamalla pääsen lopulta oikeaan tulokseen.
Tykkään myös siitä, että saan tehdä sekä sisä- että ulkotyötä. Saan kohdata vuodenaikojen ja vuorokauden aikojen vaihtelut.
”Ihmisille on usein itsestään selvää, että vesihuolto toimii ja vettä tulee hanasta. Oikeasti tämän eteen tehdään lujasti töitä joka päivä.”
- Jari Tapaninen
Olen opiskellut palveluiden tuottamisen, johtamisen ja kehittämisen ammattikorkeakoulututkinnon sekä maanmittausalan ammattitutkinnon. Aloitin työt 15-vuotiaana, joten nuoresta iästäni huolimatta minulla on jo 30 työvuotta takana. Siinä ajassa olen ehtinyt nähdä monenlaisia organisaatioita ja työyhteisöjä.
Olenkin aika tarkka, missä haluan olla töissä. Järvenpään Vedessä on hyvä olla, täällä on oikein mukava työyhteisö. Pyrimme koko ajan kehittämään toimintaamme henkilöstön, kuluttajien ja rakentajien kannalta sujuvammaksi.
Ihmisille on usein itsestään selvää, että vesihuolto toimii ja vettä tulee hanasta. Oikeasti niiden eteen tehdään lujasti töitä joka päivä.
Vapaa-aikaa minulla on nyt aiempaa enemmän, koska jäin juuri eläkkeelle lasten jalkapallojoukkueen joukkueenjohtajan tehtävästä. Pelaan jalkapalloa, hiihdän ja luen kirjoja.
Olen aloittanut myös avantouintiharrastuksen. Siitä saa mahtavasti virtaa arkeen.”
Jari Tapaninen toimii välillä salapoliisin tavoin selvittäessään, missä vesi- ja viemäriputket maan alla kulkevat.
Peshraw Abdul, mittausvastaava: ”Järvenpää avasi ovensa minulle”
”Tulin Järvenpään Veteen työharjoitteluun marraskuussa 2020. Sen jälkeen jatkoin täällä ensin oppisopimuksella ja sitten määräaikaisessa työssä. Marraskuussa 2021 sain vakituisen työpaikan mittausvastaavana.
Työhöni kuuluu johtonäyttöjä, mittauksia ja liitoskohtalausuntojen tekemistä. Kun uusi asiakas liittyy vesi- ja viemäriverkkoon, menemme paikalle, etsimme vanhan putken ja näytämme, mihin kohtaan asiakkaalla on oikeus kaivaa. Kun liitoskohta on valmis, menemme uudestaan paikalle, mittaamme putkien ja kaivon korkeudet ja lisäämme tiedot johtotietojärjestelmään.
Olen kiitollinen siitä, että sain täältä oman alani töitä. Järvenpää avasi ovensa minulle, siksi halusin jatkaa töitä täällä.
Olen kotoisin Irakista, josta minulla on maanmittausinsinöörin koulutus. Tein näitä töitä Irakissa 16 vuoden ajan.
Kun tulin vuonna 2015 Suomeen, halusin jatkaa samalla maanmittausalalla. Toukokuussa 2020 suoritin suomenkielisen maanmittauksen ammattitutkinnon.
Olen aina tykännyt tästä alasta, ja Suomessa olen oppinut siitä vielä lisää. Esimerkiksi Irakissa meillä ei ollut 3D-ohjelmia, mutta Suomessa olen oppinut käyttämään niitä.
Olen oppinut myös suomen kielen, vaikka se onkin vaikeaa. Osaan puhua erittäin hyvin englantia, mutta puhun silti aina suomalaisten ystävieni kanssa suomea. Se on auttanut paljon.
Vapaa-ajalla kävelen, kuuntelen musiikkia ja käyn kuntosalilla. Seuraan myös jalkapalloa. Liverpool ja Barcelona ovat parhaita joukkueita.
Järvenpään Vesi on todella mukava työpaikka. Minulla on tosi hyvät työkaverit, jotka aina kysyvät, miten he voisivat auttaa minua. Olen siitä tyytyväinen ja iloinen.
Hauskinta on, että saan tehdä suurimman osan töistäni ulkona. Joskus on lunta ja pakkasta, mutta se ei haittaa.”
Peshraw Abdul muutti Irakista Suomeen vuonna 2015. Hän on iloinen siitä, että saa tehdä Suomessa oman alansa töitä Järvenpään Veden mittausvastaavana.
Teksti: Virpi Ekholm
Kuvat: Jenniina Nummela