Järvenpään Vesi

Järvenpään Veden tiedotuslehti

2020

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Uutta rakennetaan vanhaa unohtamatta

Järvenpään Veden viime vuoden ennätyssuuri investointitahti on tälle vuodelle jonkin verran tasoittunut. Töitä tehdään silti tänäkin vuonna ja uuden rakentamisen lisäksi pyritään huolehtimaan vanhan verkoston saneerauksista.

– Vesihuollon rakentaminen tai verkoston saneeraaminen aiheuttavat useimmiten hetkellistä haittaa asukkaille. Sen vuoksi pyrimme hyvään tiedottamiseen työkohteiden aiheuttamista haitoista ja ohjeistamaan tästä myös urakoitsijoitamme, rakennuttajainsinööri Simo Karhunkoski kertoo.

Järvenpään Veden nettisivuilta löytyy niin ikään ajantasaista tietoa urakoista ja niiden aiheuttamista poikkeusjärjestelyistä liikenteen tai vedenjakelun suhteen. Työmaat löytyvät verkkosivuilta Häiriökartta-välilehdeltä.

– Asukkaiden on saatava ajoissa tietoa sekä katkoksista että liikennejärjestelyistä. Etenkin kaupungin pienillä katuosuuksilla voi olla jopa niin, että ajoyhteys on jonkin aikaa täysin poikki. Asukkaiden on tiedettävä tästä hyvissä ajoin.

Veden omat kohteet

Järvenpään Veden tämän vuoden omat suunnittelu- ja rakennuskohteet ovat Leppätien toinen vaihe haja-asutusalueella, Vanha Valtatie, Kaukotie, Hakakuja ja Hakapolku.

– Varsinaista tarkkaa aikataulua ei urakoille ole vielä laadittu. Käytännössä vesihuollon työt tehdään silloin, kun maa ei ole roudassa eikä ole pakkasta. Jos talousveden jakelu pitää tilapäisesti hoitaa poikkeusjärjestelyin pintavedolla, se ei ole mahdollista pakkasten aikana, Karhunkoski toteaa.

Kaupunkitekniikan työt

Kaupunkitekniikka rakentaa omana työnään kohteita tai teettää niitä urakoitsijoilla. Kaupungin omia kohteita ovat mm. Harjuvaarankuja, Leinikkikatu sekä Lilja- ja Ristikkikatu.

Urakointikohteita ovat keskusta-alueella olevat kohteet, kuten Mannilantien ja Helsingintien urakat. Muita urakointikohteita on Kinnarin koulun alue, Lepolanväylä, Harjutie-Vuoritie, Wärtsilän alueen kadut sekä Pietilän yritysalueen loppuun saattaminen.

Kaiken kaikkiaan Järvenpään Vedellä on budjetoitu vanhan verkoston saneeraamiseen ja uuden rakentamiseen noin 4,5 miljoonaa euroa vuodelle 2019.

vesihuolto

Rakennuttajainsinööri Simo Karhunkoski pyrkii huolehtimaan asukkaiden tiedottamisesta hyvissä ajoin.

 

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa