Järvenpään Vesi

Järvenpään Veden tiedotuslehti

2019

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Vesimittareiden vaihdoilla ja testauksilla varmistetaan vesilaskutuksen oikeellisuus.

Vesimittari on linkki asiakkaan ja Järvenpään Veden välillä. Jotta tämä linkki toimisi, mittarin on oltava kunnossa.

Vesimittarit ovat Järvenpään Veden omaisuutta. Omakotitaloissa ne pyritään vaihtamaan uusiin 8–10 vuoden välein. Tällä taataan se, että ne toimivat ja kulutusluvut ovat oikeita.

– Tarkistutamme lisäksi poistetun mittarin puolueettomassa yrityksessä. Tällä varmistamme sen, että asiakas on todellakin maksanut vain siitä vesimäärästä, minkä on kuluttanut. Jos mittarin näytössä on yli viiden prosentin heitto, hyvitämme asiakkaallemme mittarivirheen aiheuttaman kulutuksen, sanoo verkostopäällikkö Hannu Veid Järvenpään Vedestä.

Järvenpään Vedellä on käytössä yli 6 200 vesimittaria. Vuosittain vaihdetaan noin 800–1 000 mittaria. Tämä edellyttää suunnitelmallista ja järjestelmällistä toimintaa, missä myös asiakkailla on oma tärkeä roolinsa.

Vaihto tapahtuu siten, että asentaja käy viemässä vaihtoilmoituksen noin viikkoa ennen vaihtoa. Lapussa on päivä ja arvioitu aika noin puolen tunnin tarkkuudella.

– Vaihto sinänsä on yleensä hyvin nopea toimenpide. Jos kaikki kohteessa on kunnossa, työhön menee parhaimmillaan vain kymmenisen minuuttia. Sen vuoksi toivommekin, että asiakas varmistaa esteettömän pääsyn mittarille ja esimerkiksi purkaa valmiiksi mahdollisen kotelorakennelman.

– Toivomme, että asiakas ilmoittaa ajoissa ja sopii uuden ajan, jos ilmoittamamme aika ei hänelle sovi. Turhista käynneistä joudumme valitettavasti laskuttamaan. Ilmoituksen voi tehdä joko puhelimella tai sähköpostilla.

– Vaikka mittari on laitoksen omaisuutta, tonttijohto ja mittariventtiilit ovat kiinteistön omaisuutta ja vastuulla. Mittarin vaihdon yhteydessä sulkuventtiilien toimivuus tulee testatuksi. Samassa yhteydessä todetaan silmämääräisesti mittarille tulevan putken ja osien kunto ja materiaalit.

Muista:

  • Suojaa mittari pakkaselta.
  • Sulje mittarin etuventtiili, jos olet pitkään poissa.
  • Testaa mittariventtiilien toimivuus säännöllisesti.
  • Tarkkaile vesimittarin toimintaa ja ilmoita lukemat Kulutus-Webin kautta.
  • Varmista esteetön pääsy vesimittarille.

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa